De Heiligmaking - Franciscus RidderusFranciscus Ridderus (of eigenlijk Frans de Ridder, zoals hij ook wordt genoemd) heeft geleefd van 1620 - 1683 en was predikant in o.a. Rotterdam. 
Verschillende boeken heeft hij op zijn naam staan, waaronder een boek van ruim 400 pagina's over de heiligmaking. 


Geloven staat niet op zichzelf; dat gaat altijd samen met een christelijke levenswandel. Dit blijkt echter niet vanzelfsprekend te zijn. Het tegendeel bleek en blijkt nogal eens. Ridderus heeft hier op praktische wijze over geschreven waarbij hij onderwerpen aan de orde stelde als de prediking, liefde tot de naasten en de gemeente, vriendschap, het gebed, je beroep, etc. 


De schrijfstijl van Ridderus is uitgebreid. Daarbij komt het woord 'moeten' veel aan de orde. Niet dat hij een wettische indruk wilde maken in negatieve zin, maar hieruit blijkt hoe praktisch hij het bedoelde: niet alleen woorden maar ook daden! 


Deze samenvatting van het boek De Heiligmaking benoemt alle hoofdstukken die Ridderus heeft beschreven. Het is voornamelijk een verzameling van uitspraken en mooie spreuken die de schrijver in zijn boek deed; een eigen gemaakte selectie dus. Wilt u de complete inhoud lezen in zijn verband, dan is het aan te raden het boek zelf te lezen!
Voor het downloaden van de samenvatting, klikt u op Download.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten